Efter min mening...
Ingredienser
Dej:
200g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
120g smør
2 spsk sukker
2 æggeblommer (husk at gemme hviden)
Fyld:
350g rabarber
125g sukker
Pynt:
2 æggehvider
120g sukker
50g hakkede mandler
Tænd ovnen på 180 grader (ikke varmluft)
Dej:
Bland de tørre ingredienser sammen. Smuldr smøret i og ælt det godt sammen. Saml til sidst med æggeblommerne. Læg evt. dejen i tærteformen med det samme. Eller læg den på køl hvis tærten samles senere.
Fyld:
Skær enderne af rabarberne og vask dem grundigt. Skær dem i stykker af 1-2cm. Bland stykkerne med sukkeret.
Pynt:
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret og pisk til massen føles stiv og sej. Tilsæt mandlerne.
Smør en tærteform og læg dejen i. Rul den ud, eller mas den ud. Jeg maser som oftest, men så skal man være opmærksom på at få dejen jævn. Læg fyldet i et jævnt lag, og hæld evt. resterende sukker over. Sprøjt eller læg hviderne forsigtigt på.
Bag tærten i 40 minutter ved 180 grader.
Spis den med en god creme fraiche til.
Billedet er af en mini tærte. Tærten er god i alle størrelser.
Ja konditor bliver jeg aldrig, men smagen fejler heldigvis ikke noget... |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar