30.05.2012

Kammusling, rugbrød, karse, wasabi

Én af mine absolutte yndlingsforretter er denne simple ret.
Den er sød, salt, stærk, blid, knasende, blød og og mega smuk!
















Her kommer opskriften til 4 personer:
4 kammuslinger
2 skiver rugbrød
1 agurk
1 skalotteløg
1 bakke karse
1 dl mayonnaise
1/2 dl olivenolie
1/2 dl hvidvinseddike
wasabipasta (kan købes i de fleste større supermarkeder, der fører sushi-grej)
sukker
havsalt

Rugbrødet æltes til småstykker, blandes godt med olie og salt, og bages i ovnen i et kvarters tid ved 200 grader. (Hold godt øje med rugbrødet, da bagetiden kan variere). Rugbrødet lægges herefter på fedtsugende papir. Det er en god idé at gøre dette dagen i forvejen (kan også sagtens klares et par dage i forvejen), da det godt kan tage lang tid at suge olien ud af brødet.
Alle kammuslinger skæres i 4-5 tynde skiver, og drysses let med salt og sukker. Stil dem til side.
Skalotteløget skæres i tynde, fine ringe, og lægges til marinering i hvidvinseddiken.
Bland mayonnaise med wasabipasta - smag til, til du får den smag du synes om. Den skal være stærk, men må ikke overdøve andre smagsnuancer.
Agurken skrælles, og du laver små kugler med et parisiennejern eller en kuglerund, lille ske. Derved er de flade på den ene side, og kuglerunde på den anden side.
Anret det hele på tallerkener, og drys med karse.

Tip: er du til østers, kan du hakke et par østers fint, blande dem med citronsaft og lidt olivenolie, smage til med salt og peber - og servere dem på tallerkenen sammen med resten af godterne. Eller servere dem hele ved siden af, med lidt citronsaft i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar