16.04.2012

Pasta med pesto og chorizo


















Når hverdagen kræver hurtig velsmagende mad er denne ret en god mulighed.

Til 3-4 voksne
Ingredienser:
Fuldkornspasta, vælg selv passende mængde
3 porrer
Cherrytomater, en bakke eller 4 håndfulde
150g chorizo
Øko citron
1 tsk olie

Pesto:
2 basilikum planter
Ca. 100g pinjekerner, mandler eller valnødder
Olivenolie
Parmesan
3 fed hvidløg
salt, peber
Citronsaft

Kog pastaen, og lad pastaen dryppe af. Skær chorizoen i skiver og rist den til den syder godt og har svedt fedtet ud. Læg den herefter på køkkenrulle eller andet fedtsugende papir.

Blend ingredienserne til pestoen godt, sørg for konstant at smage til, så du får balanceret smagene godt med hinanden. Vurdér selv hvor meget olie og parmesan du ønsker i.

Vask og snit porrene fint, svits porre med hele vaskede cherrytomater. Tilsæt herefter kogt pasta, pesto og drys til sidst med chorizoen. Smag til med citronsaft, salt og peber.

2 kommentarer:

  1. Hvor sjovt.. jeg lavede stort set samme ret for nogle dage siden - bare med soya-pølser i stedet og så snittede jeg nogle sorte oliven til pastaen. Nem og hurtig aftensmad, der smager lækkert :)

    Her er min pesto: http://madforgalleriet.wordpress.com/2012/04/12/hjemmelavet-pesto/

    SvarSlet
    Svar
    1. Lyder også godt med oliven :-) Alle afarter af pasta med pesto smager jo faktisk også skønt.

      Slet