Der var lagt op til en 5 retters menu, hvor chokolade skulle indgå i alle retter. Rigtig spændende, eftersom jeg ikke selv er nået længere, end til at bruge chokolade i den traditionelle chili con carne, når vi snakker hovedretter. Forretter har jeg heller ikke kastet mig ud i, rent chokolademæssigt. Det var derfor en meget spændt Sanni der mødte op på Numéro 64 på Østerbro.
Tilblivelsen af retterne stod Cofocos Charlie Holm Fredrichsen, og konditoren Nikolaos Strangas for.
Menuen bestod af en forret, en hovedret, samt 3 desserter.
Pocheret hummer med blodappelsin, estragon og 80% chokolade |
Den bitre chokolade fungerede rigtig fint med hummeren. Den trådte ikke meget i karakter, men du fik lige den der bitre kontrast til den friske smag.
Stegte kalvebrisler med rødbede, kaffe og 57,5% chokolade |
Til denne ret havde Charlie valgt en sødere chokolade, som rødbederne var vendt i, efter de var blevet glaseret i en slags "mormorsyltetøj", som han selv kaldte det.
Giundujamousse med havtorn, jordskokkechips og kakaois fra Jacob De Neergaard |
Så nåede vi til den første dessert. Havtorn passede rigtig godt til kakaosmagen. Ih, mine tænder løber hele tiden i vand ved at skrive dette indlæg!
Tanariva mælkechokoladecreme med rum, crumble, nyangbo chokoladecreme og varm banan/karamel sauce |
Denne dessert var simpelthen fantastisk! Kombinationen og karamel og banan fungerede rigtig godt, og hele denne creme/crumble dessert var hurtigt væk fra min tallerken!
Hvid chokolademousse med citron, syltet fennikel, lakridsis med lakridsflager og sort oliven |
Jeg har en ting for hvid chokolade kombineret med lakrids for tiden, så denne ret sad lige i skabet! Moussen var helt budding-agtig i konsistensen, og det hele gik bare op i en højere enhed.
Til den sidste dessert fik vi i øvrigt serveret en virkelig fed og sød sherry.
Serveringen af denne middag gav god inspiration til at bruge chokolade på nye måder. Det fungerede i hvert fald rigtig godt i retterne, på hver deres måde.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar