10.06.2012

HC Hat


Min kæreste havde fødselsdag i slutningen af maj og ønskede sig bl.a. denne kage. Det er en HC Hat lavet efter den de serverer på La Glace. Opskriften fandt jeg hos bloggeren Miss Muffin, og jeg gik straks i gang. Den lyder indviklet, men det er den heldigvis ikke. Og kagen...ja, den smagte virkelig godt!!!

Opskrift til 1. kage


Chokoladebund
50 g. flormelis

100 g. marcipan

1 æg

15 g. mel

10 g. kakao

50 g. æggehvider

15 g. sukker


Citronkaramel
75 g. saft fra citron (ca. 2 stk.)

1 dl. fløde

15 g. glukose

150 g. karamelchokolade 
(Lindt laver en chokolade med karamel og ellers forhandle ALDI en ok én)
100 g. mælkechokolade
25 g. smør 


Karamelmousse
150 g. karamelchokolade

30 g. mørk chokolade

3 dl. fløde

300 g. fløde, pisket til skum



Start med at lave citronkaramellen og karamelmoussen, da disse skal stå på køl ca. 4 timer. 


Til citronkaramellen koges fløde, citron og glukose op. Herefter hældes det over den hakkede chokolade og smør. Rør til det er helt glat og sæt på køl. 


Til Karamelmoussen koges fløden og og hældes over den hakkede chokolade. Også denne røres glat og kommer på køl. Når de 4 timer er gået, røres chokoladeblandingen lige igennem. Pisk flødeskummet og vend chokoladen i. Sørg for at bevare så meget luft som muligt.


Til kagebunden rives marcipanen og røres til en jævn masse med sukkeret. Ægget piskes i og herefter sigtes mel og kakao i. I en anden skål piskes æggehvider og flormelis til en marengs. Marcipanmassen vendes i marengsen lidt efter lidt. klip en cirkel af bagepapir ud, som passer til den form (rund springform), du vil støbe kagen i. Læg papiret i bunden og bred dejen ud, så den bliver fin rund. Den bages 10-12 min på 200 grader.
Bunden skal være helt afkølet inden kagen kan samles. 


 Når du skal samle kagen løsner du bunden fra bagepapiret og placeret den på et fad. Lad herefter springformen være støbeform. Ovenpå bunden smøres citronkaramellen og herefter moussen. Drys med kakao ovenpå. Lad kagen stå på køl i formen indtil den skal serveres. Jeg pyntede den med lidt guldstøv. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar