01.06.2012

Rosmarinæbler med karamel og vanille

Denne her dessert er fantastisk! Tilmed er den über simpel at lave - ikke den værste kombi, vel?
Varme æbler, kold vanillecreme, og sprød crumble - what's not to like?
Varme rosmarinæbler på kold vanillecreme med crumble på toppen.

















Opskriften er til 4 personer:

Æbler:
4 æbler med skræl
100 g sukker
1 dl piskefløde
frisk rosmarin

Vanillecreme:
3 dl piskefløde
75 g sukker
3 æggeblommer
1 spsk kartoffelmel
1 vanillestang

Crumble:
2 dl havregryn
75 g smør
1 dl hvedemel
1 dl sukker

Vanillecreme:
Kom fløde, æggeblommer, kartoffelmel og kornene fra vanillestangen i en gryde, og varm op under konstant omrøring. Det må ikke koge. Tag gryden af varmen, tilsæt sukker, og kom massen i køleskabet.

Crumble:
Bland alle ingredienser til crumble, og bag blandingen ved 170 grader, til den får farve. Lad den køle af, inden den knækkes i grove tern, eller hvordan du ønsker at servere den.

Æbler:
Brun sukker til karamel, og tilsæt fløde og hakket rosmarin. Kog herefter æblerne møre i karamellen.
Server de varme karamelliserede rosmarinæbler på kold vanillecreme, og med crumble på toppen.

Vanillecreme og crumble kan du lave i forvejen, så det eneste du skal gøre når desserten skal serveres, er at koge æblerne møre i karamel.

Jeg har valgt at servere retten i et syltetøjsglas, da jeg synes det ser rigtig fint ud, at man kan fornemme de 3 lag desserten består af. Tip: syltetøjsglas som disse kan bla. købes i Notre Dame til 12 kr stykket.

1 kommentar:

  1. Det ser ret så lækkert ud og der findes ikke meget bedre, end når en dessert både er lækker & nem at lave :)

    www.itsmypassions.dk

    SvarSlet