02.02.2012

Chiligryde der luner

Her i kulden er stærk mad sagen. Her er en opskrift på en lækker chiligryde, som kan bruges til ris, i tortillas eller med nachos.


Chiligryden anrettet med ris, cheddar, græsk yoghurt og uden persille...



















Opskriften er til ca. 4 personer

Ingredienser:
3 peberfrugter, helst en af hver farve (grøn, gul og rød, det giver en visuelt lækker ret)
1-2 rødløg eller anden løgsort
3 fed hvidløg
Chili 1 frisk grøn og ½ rød, eller efter smag
4 modne tomater
1 dåse tomat puré (70g)
Hvidvin
God grøntsagsfond eller boullion
Vand
Paprika
Salt, peber,
Olie
Tilbehør:
Revet cheddar
Creme fraiche eller græsk yoghurt
Frisk persille
Kogte ris, tortillas eller nachos

Peberfrugter og tomater skæres i små tern, løg, hvidløg og chili hakkes. Grøntsagerne svitses i olie i en god gryde. Hvidvin tilsættes så det næsten dækker. lad det småkoge ca 5 min. Tilsæt herefter fond og vand, så at grøntsagerne lige præcis er dækket. Tilsæt tomatpuré og paprika. Lad retten simre i ca. et kvarter. Smag til med salt og peber. Anret med revet cheddar, frisk persille på, og creme fraiche i siden.
Retten kan snildt tilsættes kogte bønner, stegte kyllingestrimler eller andet protein, hvis retten bliver for vegetarisk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar