17.12.2011

Pebermynteskumfiduser samt chokoladekaramel


Så kommer opskriften på skumfiduserne - vores 4. ret fra vores julefrokost.

Skumfidus:
500 g sukker
1 dl vand
120 g æggehvide (passer med 3 bægre past. æggehvider)
Pebermynteessens
10 blade husblas (i pakke)
Grøn frugtfarve (kan udelades)

Sukker og vand koges til sirup. Æggehviderne piskes stive og tilsættes den kogende sirup under piskning.
Massen tilsættes 4-6 dråber pebermynteessens (lidt mere er også OK) + de udblødte blade husblas (og lidt grøn frugtfarve, hvis du synes), og piskes til den er lunken.
Find et lille fad, læg smurt bagepapir deri, og fyld massen i fadet. Du kan begynde at "udstikke" skumfiduserne når massen er kølet af - den kan sagtens tåle at stå til dagen efter.
Vend derefter skumfiduserne i flormelis, så de ikke klistrer sammen.

Udstikken af skumfidusmassen











De udstikkede skumfiduser vendes i flormelis
















Servering
























Chokolade-karamel:
Dette eksperiment gik ikke helt efter planen, men lidt af massen kunne da bruges, så opskriften kommer alligevel her:

300 g sukker
80 g glucose
80 g smør
½ dl fløde
100 g mel
10 g kakaopulver

Sukker, glucose, smør og fløde koges igennem et par minutter. Derefter tilsættes mel og kakaopulver.
Massen bages på bageplader (Smør kun et tyndt lag masse på bagepapiret for det bedste resultat) med smurt bagepapir ved 180 grader til hele massen bobler - det taget ikke så længe. Da tages den ud, og stivner. Bagefter kan du knække mundrette stykker ud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar