15.12.2011

Andeskiver

Her kommer opskriften på andeskiverne fra julefrokosten. De er simpelthen så lækre - jeg må snart lave dem igen!
Ud af denne opskrift kommer ca. 30 æbleskiver.

Andefyld:
2 konfiterede andelår (kan købes på dåse i f.eks SuperBest, eller specialbutikker)
1 bdt purløg
1 madæble (i hvert fald et æble der er lidt sødt i det)
1 fed hvidløg
3 skalotteløg
2 spsk grov sennep
Æblecidereddike
Salt & peber
Andefedt fra stegningen

De 2 andelår lægges på en bageplade med bagepapir, og steges i ovnen på 200 grader i 20 min. Skindet skal gerne være sprødt - så er de færdige. De køles af, og kød + skind pilles af benene. Hak kød + skind fint.

















Blandes herefter med æblet (som er hakket i i fine, små tern uden skræl), purløg, skalotteløg, hvidløg + sennep. Nu smages der til med æblecidereddike + salt & peber. Hæld lidt fedt fra stegningen ved, og bland det hele godt. Pres massen sammen i en lille form, og sæt det på køl (kan sagtens laves dagen før, og stå på køl indtil æbleskiverne skal laves).


















Æbleskivedej:
250 g hvedemel
½ tsk natron
15 g sukker
4 dl kærnemælk
3 æg
50 g smør (smeltet)
Reven citronskal
Salt
Eddikepulver til servering (kan købes hos kinesiske købmænd)

Hvedemel, natron, sukker + kærnemælk blandes + røres til en glat masse. Æggeblommer og smeltet smør, salt samt citronskal kommes i herefter. Æggehviderne piskes hvide, og vendes i massen.
Så er vi klar til at lave æbleskiverne!
















Fyld hullerne i æbleskivepanden op med dej, næsten til kanten. Panden skal være godt varm når du begynder. Når æbleskiverne er færdige på den ene side, kommes en kugle af andemassen ned i dejen, og æbleskiven vendes med 2 gafler, og bages færdig. Det kan godt være lidt svært til at starte med, hvis man ikke har prøvet at lave æbleskiver før, men man finder hurtigt teknikken.

Så er æbleskiverne klar til servering, men husk at kom eddikepulver på dem inden servering, da det lige giver prikken over i'et!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar