23.11.2011

Thai-inspireret jordskoksuppe

Jeg er vild med det asiatiske køkken. Denne suppe er inspireret af smage fra Thailand, og er helt fantastisk på en kold efterårsdag.

150 g skalotteløg
ca. 700 g jordskokker
2 pressede fed hvidløg
2 tsk revet ingefær
1 tsk smagsneutral olie
lidt vand
2 tsk rød karrypasta
2 stængler citrongræs
6 dl grøntsagsbouillon
1 lille dåse kokosmælk eller 1/2 stor
saft fra ca.1 1/2 lime (men det er en smagssag)
salt

Koriander til pynt

Pil og hak løgene. Skræl eller rens jordskokkerne og skær dem i mindre stykker. Læg dem i vand med et skvæt citronsaft, så de ikke bliver brune. Steg løg, hvidløg og ingefær i olien. Tilsæt lidt vand, så det ikke brænder på. Tilsæt så jordskokkerne og karrypasta og rør lidt rundt. Skær citrongræsstænglerne igennem på langs, tilsæt dem med bouillonen og lad det simre under låg i ca. 30 min. Så tages citrongræsstænglerne op og suppen blendes. Suppen sættes tilbage på blusset og kokosmælk, limesaft og salt tilsættes. her må du så smage dig frem til den rigtige dosering af salt og syre. Suppen serveres varm med koriander på toppen og godt brød til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar