Billed af retten, anretning kan der vist arbejdes på... |
4 Skalotteløg
2 Gulerødder
1 Porre
Æblejuice (ca. 3-5 dl)
vand (3-5 dl)
Gastrik (karameliseret 100g sukker overhældes med 1,25g æbleeddike som koges ind til sirup)
Salt, peber
Perlebyg:
3dl skyllet perlebyg
3 gulerødder
En klump selleri
Skalotteløg
½ L Hønseboullion
Svinekæberne brunes af i smør og tilsættes halverede løg, halverede gulerødder samt porren skåret i store stykker. Æblejuice samt vand hældes over, så det næsten dækker kæberne. Det simrer under låg indtil de virker meget møre. Tager min. 1½ time. Kæberne tages op, når de virker færdige, og lagen reduceres til den er sirupsagtig. Den smages til med gastrikken. Inden servering vendes kæber i glacen (den reducerede sovs).
Perlebyggen skylles. Løg hakkes, selleri skæres i små tern og ligeledes gulerod. Grøntsagerne svitses og perlebyggen kommes i. Hønseboullion kommes i, og det koger under låg til færdigt.
Kan evt. spises med kompot, bagte gulerødder eller salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar