28.09.2012

Urtesalt


















Jeg elsker friske krydderurter. Duften når man river dem over, deres friske udseende og smagen!
Men, nu hvor vinteren nærmer sig og urterne hober sig op i haven, er det tid til at få dem anvendt inden frosten sætter ind.
Jeg har derfor lånt denne opskrift på urtesalt af min forhenværende chef. Urtesalt kender nærmest ingen begrænsninger. Du kan tilsætte næsten alt det du vil. Bare tænk over hvad du vil bruge saltet til, og om urten egner sig til at blive tørret. Her er et bud på hvordan en urtesalt kan se ud.

Salvie-, hvidløg- og citronsalt
Velegnet til lyst kød og kartofler

Frisk salvie
Citronskal
Hvidløg
Havsalt (ca. 2 håndfulde)

Mængderne i denne opskrift er ikke så vigtige, jo mindre salt jo mere urteagtigt bliver det bare.
Pil alle salviebladene af stænglerne og skyld dem grundigt. Tør dem herefter i viskestykke eller køkkenrulle. Pil hvidløg. Blend salt sammen med citronskal, hvidløg og salvie, til det får en konsistens du kan lide.
Strø salten ud på bagepapir på en bageplade. Bag salten i ovn ved 90grader i ca 1 time. Vend lidt i det og sørg for at salvien og hvidløget er tørret helt. Opbevar i et tætsluttende glas.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar