11.03.2012

Chokolademiddag

For et par uger siden var jeg så heldig at blive inviteret til en chokolademiddag i forbindelse med Chokoladeselskabets 20 års jubilæum, samt optakt til chokoladefestival 2012.

Der var lagt op til en 5 retters menu, hvor chokolade skulle indgå i alle retter. Rigtig spændende, eftersom jeg ikke selv er nået længere, end til at bruge chokolade i den traditionelle chili con carne, når vi snakker hovedretter. Forretter har jeg heller ikke kastet mig ud i, rent chokolademæssigt. Det var derfor en meget spændt Sanni der mødte op på Numéro 64 på Østerbro.

Tilblivelsen af retterne stod Cofocos Charlie Holm Fredrichsen, og konditoren Nikolaos Strangas for.

Menuen bestod af en forret, en hovedret, samt 3 desserter.

Pocheret hummer med blodappelsin, estragon og 80% chokolade

















Den bitre chokolade fungerede rigtig fint med hummeren. Den trådte ikke meget i karakter, men du fik lige den der bitre kontrast til den friske smag.



Stegte kalvebrisler med rødbede, kaffe og 57,5% chokolade

















Til denne ret havde Charlie valgt en sødere chokolade, som rødbederne var vendt i, efter de var blevet glaseret i en slags "mormorsyltetøj", som han selv kaldte det.



Giundujamousse med havtorn, jordskokkechips og kakaois
fra Jacob De Neergaard 


















Så nåede vi til den første dessert. Havtorn passede rigtig godt til kakaosmagen. Ih, mine tænder løber hele tiden i vand ved at skrive dette indlæg!



Tanariva mælkechokoladecreme med rum, crumble,
nyangbo chokoladecreme og varm banan/karamel sauce


















Denne dessert var simpelthen fantastisk! Kombinationen og karamel og banan fungerede rigtig godt, og hele denne creme/crumble dessert var hurtigt væk fra min tallerken!



Hvid chokolademousse med citron, syltet fennikel, lakridsis
med lakridsflager og sort oliven


















Jeg har en ting for hvid chokolade kombineret med lakrids for tiden, så denne ret sad lige i skabet! Moussen var helt budding-agtig i konsistensen, og det hele gik bare op i en højere enhed.
Til den sidste dessert fik vi i øvrigt serveret en virkelig fed og sød sherry.

Serveringen af denne middag gav god inspiration til at bruge chokolade på nye måder. Det fungerede i hvert fald rigtig godt i retterne, på hver deres måde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar