02.01.2012

Klassisk kransekage


Jeg forstår ikke, der er nogen, der vil bruge penge på supermarkedernes vindtørre kransekager. Det er nærmest noget af det nemmeste at lave den selv, og det smager ganske enkelt MEGET MEGET bedre. Denne opskrift er beregnet til kransekagestykker, men har man mod på at lave en kransekagetop, kan man sagtens det.






Opskrift til ca.14 kransekagestykker

400 g rå marcipan (min. 60 % mandler)
85 g sukker
1 1/2 pasteuriseret æggehvide

Glasur:
150 g flormelis
1 pasteuriseret æggehvide

Marcipan, sukker og æggehvide æltes sammen til en masse. Den vil være temmelig klistret. Du kan med fordel sætte massen i køleskabet 1/2 time inden kagerne skal formes. Af massen formes de ønskede stykker. Brug evt. lidt flormelis på bordet til at rulle massen ud til stænger.
Når du har dine ønskede stykker, skal de bages på 240 grader i ca. 8 min. Det er en god ide at have en ekstra bageplade under den som kagerne står på. Så bliver kransekagerne ikke brændt i bunden. Når kransekagerne er gyldne og bagt skal de køle helt af inden de skal pyntes.

Æggehvide og flormelis piskes til en luftig og helt hvid glasur. Så kan man ellers pynte sine kransekager som man vil.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar