12.12.2011

Fyldig vintersuppe


Denne suppe er rigtig nem og smager vidunderligt. Samtidig er det en mulighed for at få brugt div. grøntsagsrester som man har liggende. Alle rodfrugter kan bruges.

Ingredienser:
1 løg
2 fed hvidløg
1/2 knoldselleri
6 gulerødder
3 porrer
1/2 spidskål
1 pakke bacon i tern
3 spsk tomatpure (en stor dåse)
vand
Salt, peber og chili efter smag

Alle grøntsager hakkes i den ønskede størrelse. I en stor gryde svitses først baconen i lidt olie. Når baconen er begyndt at tage farve tilsættes det hakkede løg og hvidløg. Dette svitses i 2-3 min. Herefter skal alle grøntsager i, undtagen spidskålen. De svitses i ca.5 min. Så skal tomatpureen i og svitse lidt med. Der hældes vand i gryden så alle er dækket. Suppen skal nu simre i 30 min. Spidskålen tilsættes og der smages der til med salt peber og lidt chili. Suppen simrer videre i 5 min. og så kan den serveres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar