15.11.2011

Laksetartar med kaviar og creme



Opskrift til ca. 4 personer
Laksetartar:
Fersk laks (ca 150g)
Røget laks (100g)
Sennep
Salt/ Peber
Karse
Dild
Citronsaft

Kaviar:
250g æblejuice
6g calcic (texturas)
2,4g Algin (texturas)
Demineraliseret vand

Creme:
2dl creme fraiche
4-5 radisser
2-3 spsk flødeost
Salt/peber
Citronsaft

Hak laks og røget laks fint og smag til med sennep, salt, peber, citronsaft, dild og karse.

Calcicbad:
Til kaviaren blandes 1l demineraliseret vand med calcic. Når det er opløst skal det stå og "falde ned".
Saft:
Imens blandes æblejuicen med algin. I min version fik den også en smule grøn farve. Blend saften med algin til den ikke klumper. Sug saften op i en sprøjte og dryp den ned i calcicbadet. Her skal de danne kaviar. Efter ca. 1 minut skal de tages forsigtigt op og lægges i en skål med demineraliseret vand, uden calcic. Herefter er de klar til brug. Jeg vil tage emnet "texturas" op senere. Og komme med flere opskrifter på kaviar mm.

Creme:
Radisserne rives fint, og blandes med resten af ingredienserne og det smages til med salt, peber og citronsaft.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar