16.11.2011

Hokkaidosuppe

En ting jeg elsker ved efterår og vinter er alle de lækre supper man kan varme sig på. Her er et eksempel på en cremet, fyldig hokkaidosuppe til 4 personer (som hovedretstørrelse):

















Suppen:
1 hokkaido
Olivenolie (til stegning)
1 løg
3 fed hvidløg
2 gulerødder (kan undlades)
Æbleeddike/æblecidereddike
1 rød, frisk chili
Tør chili
1 appelsin (saften heraf, smag evt. til med lidt mere)
½ citron (saften heraf, smag evt. til med lidt mere)
Frisk revet ingefær
1 dl piskefløde
Salt & peber

Pynt/toppings:
Græsk yoghurt (creme fraiche kan også bruges)
Bacon til stegning
Ristede græskarkerner (giv dem lidt olie + salt, og put dem i ovnen på 200 grader til de er sprøde - se billede nedenfor)
Forårsløg
Godt brød

















Skrub hokkaidoen under rindende vand (skrællen skal nemlig ikke skæres af). Flæk græskaret og tag kernerne ud med en ske. Skær hokkaidoen i grove skiver.
Varm olivenolien i en gryde, og steg hokkaidostykkerne ved lav varme, mens du skærer de andre grøntsager i skiver.
Tilsæt løg, presset hvidløg, gulerødder, chili og piskefløde. Tilsæt vand så det dækker 3/4 af grøntsagerne. Læg låg på gryden, og kog i 15 min. Blend derefter suppen med en stavblender, og kom mere vand i, hvis du synes, suppen er for tyk.
Så skal der smages til! Salt, peber, lidt æble(cider)eddike, og evt. lidt sukker.
Tilsæt samtidig tør chili, citron- og appelsinsaft + ingefær efter behov (det er jo virkelig en smagssag hvor meget ingefær der skal i).

Servér med bacon, græsk yoghurt, græskarkerner og forårsløg som vist på billedet.

Tip: Efter at have smagt suppen et par gange, synes jeg faktisk, at rugbrødcroutons virker bedre end bacon til denne suppe (men det er igen en smagssag)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar