27.07.2012

Sommerfrisk spidskålssalat

Er du som mig også bagud på egen tomathøst, og lidt træt af græske salater med fabrikskedelige tomater. Så prøv denne friske salat med spidskål.

















Ingredienser:
1 spidskål
2 nye løg, alm. hvide, rødløg eller skalotteløg
2 æbler
2 hjertesalater
Hvidvinseddike eller anden lys eddike
Frugtsirup (eller honning)
Dijonsennep
God olie
Salt, peber

Hvis du har mod på siruppen så start med den. Tag æbler, nektariner, eller hvad du har, skær det i grove stykker, gerne med skræl og kernehuse/sten, kog det langsomt sammen med lidt vand og sukker. Da det er en sirup skal der rigeligt sukker i. Lad det koge roligt til frugten er udkogt. Sigt væsken fra og kog væsken ind til konsistensen er sirupsagtig. Lad siruppen afkøle.

Snit spidskålet fint og skyld det. Put det i en skål og overhæld det med tre-fire spiseskefulde eddike. Fordel eddiken godt, og lad det stå i en god halv time. Rod lidt rundt i kålen engang imellem. Kålen klasker sammen efter noget tid. Når den er klasket sammen kan du tilsætte siruppen, ca. et par spiseskefulde, fordel den godt i kålen så den balancerer den syrlige smag fra eddiken godt. Tilsæt så snittet hjertesalat, fine skiver af æbler, og smag til med olie, sennep, salt og peber.

Det er en skøn salat der står godt til det meste, et par håndfulde friske urter, som persille vil sikkert heller ikke skade den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar