15.02.2012

Diningweek - No1 Aarhusgade

Diningweek er i fuld gang! Har I været ude og kniv&gafle den? Skriv endelig i kommenterfeltet, hvis du har nogle gode (eller dårlige) oplevelser med Diningweek du vil dele med os. Vi er nysgerrige!

I går var vi på Restaurant No1 på Østerbro. Vi havde høje forventninger, da vi i forvejen kun har hørt godt om No1, og menuen lød virkelig spændende.
Forventningerne blev fuldt indfriet, og vi gik glade og mætte derfra.
Portionerne var godt afstemt, så man blev tilpas mæt.
Her kommer menuen...

Forret:
Fjæsing tilberedt sous vide, rødkål med citron, salt & peber på en bund af rygeost, vild brøndkarse samt sne af brøndkarse.

At tilberede fjæsingen "sous vide" betyder, at man vakuumpakker fisken, og nedsænker den i et vandbad.
Ingen af os havde smagt fjæsing før, men var alle 3 vilde med den milde, lækre smag.
Rødkålen havde også været en tur i vakuumpakkeren - nærmere bestemt 3 dage! Den var super sprød. 

Hovedret:
Braiserede oksekæber med beder og marv, crüditée af bolsjebeder & syltede gulbeder på radicchio-salat.

Hvis du er til svinekæber, så er du bestemt også til oksekæber! Smagen er lidt "mørkere" end svinekæber. Nuuuuj, hvor var det godt! Kødet smeltede nærmest på tungen. Marven var smeltet ud over kødet - god idé! Jeg vil betegne denne ret som en ægte vinterret med masser af beder! Det hele gik virkelig op i en højere enhed. Mmmmmm...

Dessert:
Syltede citronskaller, sorbet af citronsaft, sifon på vanilje og fromage frais, karamel lavet på kondenseret mælk, sne af citrus og lime samt isomalt-tuilles med limeskal.
















Denne ret var altså også et hit! Det sure mødte det søde, og der var virkelig en sjov blanding af forskellige konsistenser i denne ret: blød (karamel), blødere (sifon), blødest (sorbet), sprødt (tuilles, eller en slags "kys", om du vil), og så var der citronskallen, som var noget helt for sig selv.
Vi var lidt uenige om, om det var godt eller dårligt for smagen, at de havde valgt at sylte det hvide lag under citronskallen med. Personligt synes jeg det bliver for bittert. Men udover det var det en helt igennem fantastisk dessert!

Har du lyst til en billig 3 retters frokost eller middag i løbet af denne uge, så tjek Diningweeks hjemmeside for at se, om der skulle være flere pladser at få.

2 kommentarer:

  1. Lyder til at I også havde en god oplevelse i Aarhusgade.

    Her er min oplevelse. Hvordan oplevede i skindet på fjæsingen?

    http://www.vinkreutzer.dk/2012/02/aarhusgade-no-1-dining-week-2012/

    Hygge

    Frederik

    SvarSlet
  2. Du har ret mht. skindet på fjæsingen. Det var lidt surt at de havde ladet skindet side på, da det var virkelig svært at få af!
    Sjovt at læse dit indslag med samme menu.

    Hej fra Sanni.

    SvarSlet